La Font Del Vern

Més que la pròpia font, que és molt humil en una placeta envoltada d’arbres, ens impressiona la grandesa dels roures més antics dels voltants de Camprodon. S’hi pot pujar des de l’antic camí de Reials i del Massot o des del camí que, provinent de Can Pascal, passa per sobre del Grau pel migdel bosc. A dalt de tot del turó de Can Pascal, hi ha una vista magnífica sobre Camprodon.

La font dins del recorregut de la finca de Can Pascal, de la que ja hem parlat en un altre indret, està situada en un lloc ben privilegiat dins dels ecosistemes de l’Alta Vall del Ter.

Aquesta magnífica roureda, amb roures de fulla gran, té exemplars que ultrapassen els dos-cents anys d’antiguitat i té un gran valor ecològic, forestal i paisatgístic.

Potser cap font a Camprodon, respon tant bé com la Font del Vern a la poesia que féu J.M.Guasch. En aquest racó generalment molt solidari la pau i la quietud són absolutes.

A la Font del Vern, però hi falta quelcom, hi falta justament un Vern, ja que tots els arbres del voltant no ho són. S’ha parlat de plantar-hi un.