La Font Del Monestir

A pesar del seu aspecte antic, la seva actual localització és recent; està en la placeta de davant del monestir a redós del mur de pedra que sustenta el carrer de dalt i visualment està en el final del recorregut de les escalinates d’accés a la plaça des del Planet.

Aquesta placeta, on antigament va haber-hi el cementiri de Camprodon, havia estat tancada per un mur perimetral i un portal respecte a la pujada a la muntanya de la Costinyola. Era el recinte del cementiri del poble. En aquesta entrada hi havia ambdós costats les pedres en forma de piràmide apuntada, que avui adornen el petit jardí de l’esglèsia de Santa Maria, situat a la banda de migdia de l’església parroquial.

Aquesta font, que té una inscripció a la part frontal, costa d’un cos rectangular, amb una obertura en forma de fornícula en la qual hi havia la sortida per on brollava l’aigua.

El Monestir de Camprodon tingué en el seu poder durant molts anys les fonts baptismals de la Vila, és a dir, tenia l’exclusiva del batejos, la qual cosa l’enfrontava amb la Parròquia de Santa Maria.

A la mateixa plaça de Santa Maria també hi ha la font dels Estudis que està dins del pati de les Escoles. És una font funcional que té una clientela assegurada per córrer i el jugar, sobretot quant fa bon temps.