La Font Del Ferro

Passat el pont de Freixenet en direcció al cementiri,hi ha la font del Ferro.

La font del Ferro està a mig camí del cementiri en un indret privilegiat, fins fa poc era un dels llocs més bonics de Camprodon, conegut com el camí dels Enamorats; aquest camí vorejava el canal d’aigua que alimentava la fàbrica de Can Geronés, abans fàbrica Riba i Garcia. Era un camí festonejat de pollancres que s’emmirallaven en la corrent tranquil.la i quieta del canal.

Deien que la font del Ferro tenia propietats curatives,concretament sembla que tenia virtuts per a guarir l’anèmia. Abans era molt freqüent atribuir a cada font virtuts medicinals.

Aquest camí, conegut com el camí dels Enamorats, deia doncs, era un dels llocs més màgics dels voltants del poble i sobretot apreciat perquè a l’hivern és molt arrasarat dels vents i molt solei. Passat el trencant de la casa de pagès de La Campa, a mà dreta  i baixant després de travessar el canal ( ara ja perdut ), hi ha una font que surt molt baixa i sense gaire guarniment arquitectònic. Una petita placeta i un banc de pedra acaben de fer el lloc d’estada.

A prop de la Font del Ferro, vora la casa de la Campa, al clot de la Coma, hi havia la font de les violes.

A les proximitats de la casa de les Fonts, hi ha la Font de la Mosquera, que està en bon estat i senyalitzada.