La Font Del Carrer Freixenet

Pujant pel carrer Freixenet, després del trencant amb el carrer d’en Joan Maragall, es va fer una construcció per a habitatges i es va trobar adient d’ornar l’entrada amb una font i donar-la al poble. La font està acompanyada per un banc de forma semicircular de pedra.

Una mica més amunt fins fa poc hi havia la Capella del Roure, que significava el final del terme municipal de Camprodon per la bana de les cases del riu, que tal com ja s’ha explicat, es va traslladar a Can Pascal.

Al final del carrer Freixenet, abans d’arribar al pont sobre el Ritort hi ha un seguit d’antics xalets de principis del segle passat, avui reformats, que constituïren el segon nucli d’estiuejants després del primer nucli, que es va consolidar al Passeig de la Font Nova. A mà dreta després de les darreres cases del poble hi ha un edifici molt alterat que fou la casa del Dr. Robert, casa d’estil en el seu temps que tenia una torratxa característica. Més tard fou la seu de Galetes Pujol. L’última casa a l’esquerra és la casa del Dr. Roig.

DSCF7566