La Font Del Boix

La font del Boix, a mig camí de la Creueta, està col.locada mirant al nord, des de la font es veia una bonica perspectiva de Camprodon. En l’actualitat, l’excés d’arbres, i especialment d’avallaners, fa que la visita de Camprodon estigui totalment tapada.

En les fotografies antigues es veu com des de la font del Boix, es veia una vista magnifica del poble de Camprodon.

Mirant cap al nord veurem la vista de Reials, i el fons Molló i al seu darrera veiem el Canigó… El camí de pujada cap a la Creueta té una columnata de bedolls que fan una processó muntanya amunt. Entre aquest seguit de troncs d’escorça blanca anem entreguardant el paisatge, des de la vila a Ponent fins a Molló i Sant Macies a Llevant.

Darrera la font hi ha efectivament els boixos que li donen el nom. A sota la plaça de la font hi ha un antic abeurador que conserva encara una gran abundància d’aigua corrent.

A la tardor és màgica el moment en queè els faigs queden adornats amb la vermellor de les seves fulles. És un espectacle efímer, ja que amb poc temps van caient. El moment més àlgid és quan encara queda una important quantitat a les branques i també hi ha una catifa que tot ho omple.

Els bedolls amb la seva escorça blanca, es transporten a llocs de temperatures molt més fredes, i és que en aquesta zona tenim una barreja d’arbres de moltes altituds, és una varietat envejable.