La Font de Sant Patllari

La font està situada en un indret especialment recollit. En una pedra de forma de llosa dreta hi llegim la poesia immortal d’en Joan Maragall, Les Muntanyes.

Antigament el patró de la Vila era Sant Víctor, ara el dia de la festa Major de Camprodon 21 de juny, també festa de Sant Lluis, el dia més llarg de l’any, el solstici d’estiu.

No obstant la festa té un ingredient que no pot faltar i és l’anada a la Font en què s’hi fa un dinar de germandor, la festa acaba amb molta gresca i el jovent baixa de la font al poble mullant-se en el torrent i acabant sota el Pont Nou en el mateix Ter. Tot això amb la música antiga que vindria a ser l’himne de Camprodon, la qual és una música per a ballades en les festes dels carrers que comença d’una forma més tranquil.la i es va engrescant sobre la marxa acabant amb un galop desenfrenat enmig de l’eufòria general. Al final és una gran cursa esbojarrada, a veure si van més depresa els músics o els balladors…

És sens dubte la font més estimada pels camprodonins, ja que a més de la seva magnífica implantació paisatgística representa la identitat del poble tal com pot representar-la el Pont o el Monestir.