La Font De Les Gavatxes

Aquesta font ha estat també recuperada per la Fundació Vila Riera, propietària de la finca, i que ha posat en valor diferents punts de la finca, tot i que resta molt de treball per realitzar. És una finca molt important i estratègica dins el conjunt de Camprodon, està a redós del turó que li dóna nom i encarada a Migdia. En els darrers s’han realitzat moltes gestions per tal de donar-li una finalitat digne de la seva importància, fins avui, però, no s’ha aconseguit un full de ruta definitiu.

La font està situada per sobre del camí d’accés, forma una placeta molt recollida i està voltada de vegetació, antigament un lilà cobria el conjunt d’una forma molt característica. En aquest país el lilà és una planta que quasi mai no falta a les cases de pagès, té un blau esplèndid i sobretot una finíssima olor quan floreig al arribar el bon temps, que el fa apropiar per fer-ne rams i adorar l’interior de les cases.

Des d’aquí la vista a Sant Antoni, al Bac de Sant Pere i sobretot Camprodon li dóna un caràcter especial; al fons veiem esplèndid el paratge d’Espinalba i de Cavallera. A l’estiu es freqüent en aquest formós teatre natural veure canvis meteorològics que són un autèntica delícia, veure el sol net del matí, després els núvols, després un fort xàfec i finalment tornar a veure el sol que llueix rutilant en el verd mullat a la tarda. Un epectacle magnífic, que només el veureu aquí.