La Font De La Cordera

Davant de Can Pasamané, hi ha una baixant empedrat que ens duu fins el riu; al fons hi veiem una font, un banc i un safareig. Potser és la darrera font dins del casc urbà en què les dones del poble anaven a rentar la roba, en el safreig que encara avui podem veure-hi. El baixador des del carrer València està empedrat.

El nom de la font de la Cordera, procedeix de què antigament s’hi confeccionaven cordes. Les cordes eren imprescindibles per a tota mena de feines, des de guarniments dels animals de tir fins a les feines  de pagès.

La font de la Cordera conserva l’últim safareig urbà. Les dones  abans de les actuals comoditats de rentar a casa, els tocava anar a rentar el riu o al safareig. Quasi bé a cada poble hi havia un safareig municipal, per fer menys penosa la feina de rentar, ja que l’alternativa era rentar directament al riu.

Els canals hidroelèctrics eren una mica millors que el riu per anar a rentar, ja que l’aigua no era tant freda i es podia accedir-hi sense ajupir-se tant. Al canal que venia de la Forcarà fins el Pont Romà, era un lloc també apte per a rentar.

Avui en el mateix indret hi ha un aparcament municipal i s’ha fet un pont peatonal molt útil que comunica amb el Carrer València travessant el Ritort.